ادامه رکود در بازار مسکن 

ادامه رکود در بازار مسکن 
ادامه رکود در بازار مسکن 

بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار مسکن، در تابستان امسال، پنجمین دوره افزایش نرخ مسکن به پایان رسید و اکنون رکود نسبتا عمیقی این بازار را فرا گرفته است. نگاهی به روند بازار مسکن در نیمه نخست سال می ‌تواند...

بنا بر گزارش تحلیل گران آهن پرایس در خصوص وضعیت بازار مسکن، در تابستان امسال، پنجمین دوره افزایش نرخ مسکن به پایان رسید و اکنون رکود نسبتا عمیقی این بازار را فرا گرفته است. نگاهی به روند بازار مسکن در نیمه نخست سال می ‌تواند به تبیین سرنوشت آن در ادامه سال کمک کند.
بازار مسکن در ایران دارای ویژگی‌ های خاصی است که آن را از سایر بازار های دارایی متمایز کرده است. این ویژگی ‌ها سبب شده است تا روند قیمتی مسکن با سایر کالا ها و خدمات متفاوت باشد و دوره‌ های رونق و رکود مختص به خود را داشته باشد. 
 علاوه بر عوامل درونی بازار مسکن، شرایط اقتصاد کلان نیز تاثیر به سزایی در شکل ‌گیری سیکل های بازار مسکن دارند. تا قبل از دهه هشتاد، هر ده سال یک جهش قیمتی در این بازار رخ داده اما در ۲۰ سال اخیر هر ده سال شاهد دو جهش قیمتی بوده‌ ایم.
بررسی روند قیمتی مسکن در سه دهه اخیر نشان می‌دهد که نرخ مسکن چند سالی را با ثبات طی کرده و سپس در یک دوره چهار تا شش فصل با افزایش شدید نرخ مواجه می‌شود. یعنی سیکل‌ های مسکن به این شکل است که چند سالی قیمت‌ ها به اندازه تورم و یا کمتر از آن رشد می‌کند و همزمان در بازار با کاهش معاملات، رکود حاکم می‌شود. سپس هم زمان با رونق معاملات مسکن در چند فصل پیاپی، جهش قیمتی در بازار رخ می ‌دهد.
دوره آخر افزایش نرخ بازار مسکن از ابتدای پاییز سال ۱۳۹۶ آغاز و تا فصل اول امسال ادامه یافت. افزایش اولیه نرخ مسکن در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ به دلیل افزایش تقاضا در بازار بود. اما همزمان با آغاز روند صعودی نرخ ارز افزایش نرخ مسکن نیز شدت بیشتری گرفت. بدین ترتیب در سال گذشته شاهد رشد شدید نرخ مسکن بودیم که این افزایش به مرور خریداران مسکن را از بازار خارج کرد و سبب کاهش معاملات در بازار شد.

انتشار مطالب این سایت با ذکر منبع و درج لینک آزاد است.

امتیاز به این مطلب:
امتیاز: 0 از 5 - 0 رای

اشتراک گذاری:

ثبت نظر جدید

یک آواتار برای خود انتخاب کنید:

نظرات کاربران (0)